Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas lectus nulla, venenatis nec dui in, scelerisque suscipit mauris. Cras at euismod quam, eu accumsan nunc.
Göl manzaralı, mezelerin çeşitliliği çok, çocuk oyun alanı var avakadolu dil balığı spesiyalleri.
Karslılar Mah. 8202 Sok. A. Menderes Bulv. 530 6871020 11:00-01:00
Taze balıklar, mezeler, bahçesi göl manzaralı, dil balığı sarma popüler, çocuk oyun alanı da var.
Karslılar Mah. 82002 Sok. Göl Kenarı 233 60 63 12:00-23:00
Kent merkezindeki en şık restoranların başında yer alıyor. Hizmet mükemmel. Romantik akşam
yemekleri kadar arkadaş buluşmaları için de ideal. Bazen canlı müzik de oluyor.
Şinasi Efendi Cad.
458 35 55
11.3 - 22.3
Türkiye’nin dört bir yanından özenle seçip getirtilen doğal şarküteri ürünler satılıyor. Füme’nin Toros
Caddesi kaldırımındaki masalarına oturup kahvaltı ya da brunch yapmayı, ya da akşam şarabı içmeyi
seven de çok.
Toros Cad. Özdemir Özler Apt. No 21/A
9992212 08.30-22.00
Turistik Şinasi Efendi sokağının göbeğinde bir yandan Adana'nın renkli kent yaşantısına tanıklık ederken, Adana kebabı ziyafeti de çekebileceğiniz şık bir lokanta. Bu özellikleriyle şehir dışından gelen misafirleri ağırlamak için de ideal.
Kendiniz, evinizde hissedeceğiniz sıcaklıkta, salaş bir kebapçı. Tereyağında bonfile-dana lokum ve mangalda içli köfte yedikten sonra ısmarlayacağınız ayva tatlısıyla damak ziyafeti çekebilirsiniz. Hafta sonu canlı müzik de var.
Turgut Özal'dan Damar Arıkoğlu'da doğru girince hemen sağdaki mekânda dünya mutfağından lezzetli yemekleri uygun fiyatlara oldukça şık bir ortamda fonda caz, country, blues eşliğinde bulabilirsiniz. Üstelik kaliteli sanatçılara sahnesinde yer vermesi de cabası. Çarşamba ve cumartesi geceleri jazz gruplarının sahne aldığı mekanda eğer şanlıysanız dönem dönem Küba’dan gelen konuk gruplara rastlayabilirsiniz.
Son yıllarda yükselen ivmesiyle, kebap severlerin vazgeçilmezi olan lokanta, iki yüzlü kebap, cheddarlı kebap gibi özgün lezzetlerle Adana kebabına yenilikler getiren bir işletme. Tavada pirzola, kuşbaşı pide, bakır tasta yayık ayran, lahmacun da çok iddialı. Menüdeki bir diğer inovasyon “Gurme dürüm’ yani ‘lahmacun arası kebap’!
Lakabını kanarya beslemesinden alan Cik cik Ali, kendine özgü salaş ortamında standart Adana lezzetlerini çeşitlendiren işletmelerin başında yer alıyor. Kebap, ciğer ve kaburga popüler; yoğurtlu kebap da pek rağbette. Közde mantarlı salata müdavimlerinin unutamadığı bir lezzet ve sunum. Mantar ve et bitince kapanır, ona göre!
Siparişten önce sofraya gelen köri mantar ve kremadan oluşan makarna ve mantar sotenin kebapçıda işi ne demeyin. Dede Kebap, kentin bir başka sıradışı lezzet üreticilerinden. T-Bone ve Et çeşitlerinde de iddialı. Közde Cariye Tatlısı hafif ve lezzetli.
1938 yılından beri hizmet veren Kazım Büfe’nin önü 24 saat ana baba günü; kente dışarıdan gelenlerin de ilk adreslerinden. Efsaneleşmiş buz gibi muzlu sütü bir kişilik sipariş verdiğinizde, iki bardakta (1 büyük+1 küçük) gelip göz doyuruyor. Taze meyve suları, efsane yengen ve tost, simit ve musluktan akan şalgam suyu için kuyruk bitmiyor.
Geçmişi 1930 yılına dayanan şalgamcı Ali Göde ‘nin, mahalle aralarında sattığı şalgamı, dut ağacından yapılmış özel fıçılarda fermante edilerek lezzetine kavuşuyor. Üçüncü nesil şimdi şehir merkezindeki dükkanda hizmet veriyor.
Siyez buğdayından yaptıkları tırnaklı pideyle adını duyuran işletme, kentin çeşitli mekanlarında Adana kebaptan suşiye birbirinden farklı lezzetlerle siyez pideyi buluşturmuş. Gönlünüze göre hazırladığınız iç malzemesini götürerek siyez lahmacununuzu da yaptırabilirsiniz.
Tadı yıllardır değişmeyen simidiyle ün yapsa da taş fırında pişen poğaçasına da bir şans verilmeli. Yanında çay, ayran veya şalgamla kendinize ayaküstü bir ziyafet yaşatabilirsiniz.
Kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzelerle mutfakta el açması “tagliatelle” den “somon füme”ye harikalar yaratan, tasarım, iç mimari ve yaşama dair güzel bir kafe. Her tabağın özel pişirildiği gerçek bir 'slow food' mekanı.
1952 yılından beri, o yıllarda kentin ekonomik yaşantısının tam kalbinde haftaiçi gündüzleri hizmet veren lokanta, kentin en eski lokantaları arasında. Yöresel yemekler ve geleneksel Türk mutfağı çeşitleri de var.
Kebap dışı Adana lezzetleri konusunda kentin en saygın lokantalarından. Sabahları çorbayla başlayan servis öğle vakti içli köfte, et kavurma gibi yerel lezzetlerle devam ediyor. Ayrıca her güne farklı bir “günün yemeği” çıkıyor. Kaburga ve kaz dolması, lahana sarması (Çarşamba), yaprak sarması (Pazartesi ve Cuma), mumbar (Perşembe).
1910 yılından beri farklı yerlerde hizmet veren lokanta, iş merkezlerinin olduğu bölgede, öğle yemeklerinde iş insanlarının karnını doyuruyor. Hünkar beğendi ve patlıcan parmak kebabı özel.
Geleneksel steak house kültürüne modern sunumlar getiren, kendi has baharat ve soslarla harmanlayarak kömür ateşinde pişirdiği etini özel üretim hamburger ekmeğiyle sunum yapıyor.
Walk-in Şinasi Efendi’nin tam başında wok ve sushi çeşitleriyle köşe başını tutmuş durumda. Ufak ve fakat canlı, aynı zamanda kentin lezzet çeşitliliğine ciddi katkı sunuyor.
Kapıdan girerken hissedeceğiniz o sımsıcak havasıyla kendine özgü Blackboard, duvarlara, kara tahtaya istediğinizi yazabileceğiniz sonra oturup seyre dalacağınız, haftanın tam da 5 günü farkı gruplarla, yerli yabancı Alternatif Rock, Cover şarkılar, temposu yüksek Türkçe şarkılarla canlı müzik var dilediğinizi seçin. Küçük sıcak bir ortam hem muhabbet hem müzik keyfini yaşamak için sarmalayan sıcacık bir mekan.
Kuzey Adana'nın en canlı noktasında, içki, yemek ve müziği buluşturan bir merkez. Alt kattaki konser salonunda yerli ve yabancı grupların canlı performanslarıyla gece hayatına yön veriyor. Üst kat akustik sahne kentin popüler gruplarına ve dans gecelerine ev sahipliği yapıyor.
15 yıldır her yaştan Rock müzik severlerin uğrak yeri olan Pick-Up sahnesinde şehrin gözde rock grupları sahne alıyor. Hafta sonları çok kalabalık olabiliyor.
Dört şubesi bulunan usta kebapçı, kasap ve steakhouse konseptli şubesinde özel bir lezzet deneyimi sunuyor. Etlerin tazeliği ve lezzetinin yanı sıra ana yemek ile gelen mezeler içerisinde fındık lahmacun ve kiremitte mantarı da oldukça cazip.
Birbiçer Bacardi Göl Kenarı Kahvaltı & Kebap
Çukurova
Birbiçer Bacardi Göl Kenarı Kahvaltı & Kebap
1952’de (Hacı Bayram) hizmete açılan işletme Adana’nın en köklü kebapçılarından biri. Geleneksel Adana mutfağını, göl kenarında keyifli bir mekana taşıyan işletme doğal ürünlerden oluşan kahvaltısı ile de ön plana çıkıyor. Haftanın her günü kışın odun sobası başında yazın göl üstündeki açık alanda keyifle vakit geçirebilirsiniz.
Lezzetli çeşitler ve sıcak bir ortam. Et tava patlıcan kebabı, tere yağında lokum ki gözünüzün önünde pişirilip servis ediliyor, Adana lahmacunu tam da olması gerektiği gibi, final için de kabak tatlısı.
Metal Sanayi sitesi içerisinde yüksek tavanlı şık bir restoran. Duvarda Tarihi Tepebağ görüntüsü, içer de Büyük Saat‘in dev bir replikası.. Zengin menüyle hizmet veriyor. Zırh kıyması Adana kebabı çok beğeniliyor, yoğurtlu kebap, kaşarlı tavuk, tahinli cevizli kabak tatlısı gibi birçok seçenek de tercihler arasında.
1985 yılından beri faaliyette olan işletmenin müdavimleri kent merkezinde eski bir binanın yanındaki kaldırım üstünde yer alan masalarında Adana Kebabı ve pastırmalı humusla, kadeh tokuşturmayı seviyor.
Adana’da özelikle kazbaşı ve etleriyle çok ünlüdür Mıdık mevkii. Portakal bahçesi yanında, özel besi etleri, kendilerine has sunumları ile küşleme, yağlı kara, kazbaşı denenmeli. Fasıl da var.
Yeni bir işletme olmasına rağmen oldukça popüler. Kazbaşı ve kobra kebap işletmenin en önde gelen yemeklerinden, anakonda kebap ilginç. Akşamları akustik müzik var.
Popüler Şinasi Efendi Sokağında hareketli ve şık bir mekan. Hafta sonları canlı müzik eğlencesi tercih ediliyor. Sunumları ve lezzetleri güzel özellikle et tava çok beğeni alıyor.
Hünkarbeğendi, alinazik, yağlı kara, patlıcan kebabı ya da incik gibi her yerde bulamayacağınız özel çeşitlerin de yer aldığı bir gurme kebapçı. Servis ve lezzet güzel. Reşatbey ve Sheraton Oteli içerisinde iki şubesi var.
1904 yılından beri Adana‘da süre gelen bir marka. Şimdilerde Seyhan Baraj Gölü manzarasına hakim bir tepede kuşaklar boyu süregelen ismini devam ettiriyor. Adana kebabı, yağlı kara, güveç ve tatlı olarak cevizli kadayıf özellikle denenmeli
1948’den beri hizmet veren lokanta Adana kebabının ustalarından. Öte yandan özellikle taş fırında toprak kaplarda pişen patlıcan güveç için haklı bir ismi var.
Büyüksaat’in yan sokağında tarihi bir mekan. Şehir dışından gelenlerin sıklıkla misafir edildiği lokanta Çiçek Pasajı’nı anımsatıyor. Gece boyu masa masa dolaşan fasıl ekibi ve sürekli bir cümbüşün hakim olduğu kebapçı popülaritesini yıllardır sürdürüyor.
Meşhur Mısır Çarşısı girişindeki şalgam dükkanı fabrikasyon değil gerçek şalgam arayanların bidon doldurduğu yerlerin başında. Tavsiyemiz bardağınıza şalgam tanesi de koydurmanız ve yanına bir de Adana simidi almanız. Çeşit çeşit turşular da oldukça talep görüyor.
Gazipaşa Bulvarı Toros caddesi girişinde ve İnönü parkı köşesinde kokoreç tablasında, akşam başlayıp gece biten kokereçler gece kuşlarının arayıp bulduğu bir lezzet.
Taze sıkılmış bol çeşitli meyve sularıyla, Kuzey Adana'nın vitamin açığını kapatan büfe, enfes yengen, simit ve poğaçalarıyla karınları da doyuruyor. Yaz sıcağında serinlemek içinse muzlu süt.
Tost çeşitlerinin geniş bir ızgarada yumurta ile pişirim şekli sonrasında ütüyle preslenmesiyle enteresan tostlar ortaya çıkıyor. Havuç ve biber turşuları, şalgam ev yapımı.
Güney Adana'da bol çeşitli kahvaltı sofralarına lezzetli ve doyurucu bir alternatif sunan, baba - oğulun işlettiği mekan, yumurtalı tostu denemek isteyen her bölgeden, her yaş grubundan müdavimlere sahip.
Adana’nın meşhur sıkması. İster Yörük Çadırı içerisinde Yörük kültürünü gözlemleyerek ister açık alanında, oklavayla incecik açılıp sac da pişen o müthiş sıkma çeşitlerinden yiyip yanında ünlü Yörük yayık ayranınızı için. Bazlama çeşitleriyle odun ateşinde pişen çay ve kahveniz de cabası.
Göl manzarasıyla, eski ve köklü işletme uzun yıllardır göl kenarında hizmet veriyor. Taze balıkların yanı sıra Soslu cips-Kalamar tahin salata önerilenler arasında.
Dışarıda geniş tezgahta çeşit çeşit taze deniz ürünlerinden ister seçip mangalda ya da yağ da pişirtip evinize götürün ister seçip sipariş verin oturup orada yiyin.
Seyhan Nehri ve yürüyüş ormanı manzarası eşliğinde çeşitli deniz ürünlerinden seçip siparişinizi verebilirsiniz. Tereyağlı Karides ve Ahtapot salatası müdavimlerinin gözdesi
Deniz mahsullerinin yanı sıra Ege otlarından mezeler mutfakta ağırlıklı yer alıyor. Girit dolması, ahtapot tandır, yaprak kalamar ızgara gibi lezzetler favori. Ambiyansı güzel, bahçesi keyifli. Ayva Tatlısını denenmeli.
Marine edilerek hazırlanan çiğ balık ve karideslerin yanı sıra çok sayıda özel tarifi ve deniz ürünlerinden oluşan mezeleri var. Bir de göl manzaralı kocaman bir bahçesi. Öne çıkanlar; tarama, midye dolma, kalamar dolması, ahtapot, çiroz, subye, lakerda, kılıç pastırma ve palamut füme.
Envai çeşit özgün deniz mahsulü, mezeler, taze balık ve ara sıcaklar. Kadayıfta levrek, sarma-çıtır karides , bohça hamsi, enginar kalbi, cevizli kabak tatlısı, dondurmalı irmik helvası ve daha bir çok leziz seçenek.
Kent merkezindeki en şık restoranların başında yer alıyor. Hizmet mükemmel. Romantik akşam yemekleri kadar arkadaş buluşmaları için de ideal. Bazen canlı müzik de oluyor.
Türkiye’nin dört bir yanından özenle seçip getirtilen doğal şarküteri ürünler satılıyor. Füme’nin Toros Caddesi kaldırımındaki masalarına oturup kahvaltı ya da brunch yapmayı, ya da akşam şarabı içmeyi seven de çok.
Kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzelerle mutfakta el açması “tagliatelle” den “somon füme”ye harikalar yaratan, tasarım, iç mimari ve yaşama dair güzel bir kafe. Her tabağın özel pişirildiği gerçek bir 'slow food' mekanı.
50 yıllık ciğerci olunca, 06:30 da açılan lokantada ciğerler ancak 11:00’e kadar dayanıyor sonrasında Adana Kebabı ve kuşbaşı servisi de akşam üzerine kadar devam ediyor .
1953’den beri faaliyette olan ciğerci Mahmut, babasından devraldığı ustalığı oğlu ve kardeşleriyle devam ettiriyor. Çeşit çeşit salatayla sunulan kuzu ciğerin lezzeti meşhur.
Yüreğir sanayi çarşısı içerisindeki küçük mekanında kaburga kebabı, kemiksiz kaburga şişi ve özel ezme salatasıyla, lezzet yolcularının arayıp bulduğu bir kaburgacı.
Kaburgadan yapılmış kebabın yanında sunulan taze salata ve mezeleriyle müşterilerin memnun ayrıldığı, tercihen küşleme, ciğer, şiş, kuşbaşı, böbrek bulabileceğiniz sade ve lezzetli bir mekan. Cahit Usta’nın özel yapımı Hipnoz kebap mutlaka denenmeli.
Adana kebabını kaburga etinden yapan ve aynı zamanda kaburgayı şiş olarak da sunan lokanta 2 şubesiyle, isim yapmış yerlerden biri. Kaburga etini zırhla çektikten sonra içi boş krom boruya takılarak ateşte eşit şekilde pişen boru kebabı özel.
Mumbar, çürük, paça, işkembe, pastırmalı humus, içli köfte gibi seçenekleri 24 saat bulabileceğiniz çorbacı, gece yarısından sonra Kuzey Adana eğlence hayatını noktalayanları ağırlıyor.
Halis muhlis bir İtalyan pizzacısı. İnce hamur, taze malzemeler, taş tabanlı fırın. Butik anlayış nefis pizzalara da sirayet etmiş. 35 cm’ lik dev pizzalarının yarısını bir çeşit diğer yarısını başka bir çeşit ısmarlayıp karnınızı doyurabilirsiniz.
Yıllardır aynı yerde müdavimlerini ağırlayan mekan dart, bilardo ve langırt gibi oyunlarıyla birçokları için mahallenin pub’ı… Haftanın hemen her gecesi jazz, rock, blues türü gruplardan canlı müzik de dinleyebileceğiniz pub yerin altında taş duvarlarıyla güzel bir sığınak.
Paddy’s garden, dart ve langırt gibi oyunlar oynayabileceğiniz güzel bir bahçeye sahip, zaman zamana canlı müzik de var. Baraj yolunda da bulunan Paddy’s Altıbuçuk ise üniversite öğrencilerinin gözdesi
Canlı performansları sahneye yakın dinlemek için ayrı , localar da dinlemek için ayrı , bazı geceler de saksafon eşliğinde popüler şarkılar dinleyeceğiniz bir eğlence mekanı .
Giriş katta haftanın belirli günleri akustik müzik ve grup eğlenceleriyle, alt katta ise yerli ve yabancı popüler solist ve grupların performanslarına yer veriliyor
Felsefesi sürdürebilir yaşam olan kafenin müdavimleri gezginler, kent aktivistleri, gıda toplulukları ve vejeteryanlar. Ev yapımı kek, börek ve sandviçler, organik kahvaltı bulabilirsiniz. Haftada 3 gün öğle servisleri açık büfe çıkıyor ve başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz çeşitler var. Sefer tasıyla sağlıklı öğle yemeği servisinde Türkiye’de öncü desek yalan değil.
Soulmate Adana’da 3 şubesiyle, bize göre küresel kahve zincirlerinden daha güzel bir kahve ortamı sunuyor. Geniş ve sokak oturumlu kafelerde nüfus genç.
3 kelimeyle STORIE : Kahve, denim ve sürdürülebilirlik….Güzel insanların, tarz sahibi (denim) pantolon, gömlek ve aksesuarların ve elbette kahve kokusunun doldurduğu bir yer. Üçüncü dalga kahve akımının Adana iz düşümü. Alışverişe de gelebilirsiniz, oturup kahve içmeye de..
Kentin yeni nesil kahvecilerinin önderleri arasında yer alan kafe, düzenli olarak bitki yetiştiriciliği ve diğer konular üzerine atölye çalışmaları, söyleşiler ve zaman zaman özel etkinlikler düzenliyor. Mekanın içi de, dışı da gelenleri hemen rahat hissettiriyor.
Yıllarca organizasyonlara öncülük yapan Doma's , yeni yerinde hem şık tasarımlarını sergiliyor hem de kahvenizi içerken özel günleriniz için alternatifleri değerlendirmenize olanak sağlıyor.
Bahçe de sanat var. Şehrin tam da göbeğinde ama bir o kadar da izole. Ağaçlar altında rengarenk bir arka bahçe de sunumlar bile rengarenk. İster kahvenizi yudumlayıp kitabınızı okuyun isterseniz dostlarınızla sohbet edin, bazı akşamlarda Yeşilçam filmleri gösterimi, şiir geceleri yapılan sıcacık bir atmosfer. Heykel yapımı, gitar dersleri ne isterseniz var. İçerideki atölyede dikilmiş bir birinden farklı tasarım giysilerden de beğendiğinizi satın alabilirsiniz.
Tarihi gar meyhanesi, Şinasi Efendi Caddesinde sokağı da görerek meyhane keyfi sürebileceğiniz bir yer. 30’u aşkın meze var. Yaprak ciğer, dana yanak ve incik haklı bir iddiaya sahip
70 çeşit mezesiyle Adana'da en geniş ve en leziz meze seçeneğine sahip lokantalardan. Humus, közde kırmızı biberden yapılmış arnavut dolması, kabak çiçeği dolması, tuğlada yanak, gerdan ve özel soslu kalamar gözde...
Meşhur Adanalılar ve Adana fotoğrafları masalarda gaz lambaları, çeşit çeşit mezeleriyle mini meyhane hafta sonları fasıllarıyla da eski İstanbul meyhaneleri tadında.
Karşıyaka da tezgahta şırdan satışından şimdiler de dükkan da hizmet veren Cumali Usta’da Şırdan, mumbar, kırkkat’a rağbet çok ama çürük, karın dolması, beyin söğüş de favoriler arasında
Geceyarısı 02.00’ den sonra kurduğu tezgah birkaç saat dayanmıyor. tezgahını iş merkezinin karşı köşe başına kurup 2 saat içinde şırdanı tükenen Naci dayı da uzun süre sıra beklediğinize değecek.
Orijinal bir butik pastane. Deneysel “ekler” çeşitleri. Limonlu, fındıklı, fıstıklı, frambuazlı, tiramisulu, snickerslı… Bunun yanında minik pastalar ve profiterol var.
Kahvaltılık taze poğaça, simit ,sıkma ,ev yapımı limonataları ya da taze sandviç , kurabiyeleri ile pastane lezzeti ile şehrin dört bir yanında bir çok şubesiyle oldukça revaçta...
Öyküsü 1916 – 1917 yıllarında Çamlıhemşin’li Hasan Usta’nın Rusya’da pastanecilik mesleğine adım atmasıyla başlayan yaklaşık bir asrı deviren bir tutkuyu temsil eden mekân, babadan oğula geçen pastacılık geleneği ile önce İran’a sonra Türkiye’ye taşınmıştır. 1968 yılından itibaren ‘Petek Pastanesi’ adıyla hizmet vermeye devam eden pastane; önceki kuşaklarından aldığı bilgiyi ve tecrübe ile hem geleneksel tatlıları hem de dünyadan lezzetleri bir arada bulabileceğiniz şu an ailenin dördüncü kuşağı tarafından yönetilmekte olan köklü mekanlardan. Yalnızca tatlıları ile değil özellikle açık büfe kahvaltısı ve brunch seçenekleri ile de değerlendirilebilecek nitelikli bir mekan.
Birkaç yıl öncesine kadar Yüreğir’deki tablasında kendine mahsus kıymalı ve peynirli su böreği servisi yapan börekçi, Türkiye çapında aranan bir lezzet haline dönüştü. T.Özal bulvarındaki yeni şubesi de gece boyu açık. Çeşitlere “pastırmalı” da eklenmiş.
2000 yılından bu yana nefis pastalar yapan Rengin Pastanesi bir Adana klasiği. Şehrin en nefis pastalarını sipariş üzerine çalışan pastanenin kendi ürettiği dondurma ve çikolata çeşitleri de benzersiz .
Akşam başlayıp sabaha kadar hizmet veren ,Trakya eski koyun kaşar peyniri Konya taze inek kaşarı ile yapılan peynirli ve mor soğanlı kıymalı çeşidiyle masaya yağlı kağıtla servis edilen börekleri gece kuşlarının vazgeçilmez durağı(Rıza amca sabah 04:30 da vakıflar sarayı önünde tablada börek bitinceye kadar 2 saatte satıyor
Dükkanın açık camekanından, içeri girmeksizin çeşit çeşit tatlı tepsilerinden dilediğinizi tek tek seçip ayaküstü atıştırabilirsiniz. Halka tatlısı, taş kadayıfı, karakuş tatlısı Adana’nın ve dolayısıyla Gönül Kardeşlerin favori tatlıları.
Şirin butik bir patisserie olarak hizmet veren Brunette'nin şefi Nur buradaki atölyesinde, dünya tatlılarını ve yerel malzemeleri özgün yorumlarla harmanlayıp alışık olmadığımız sıra dışı lezzetleri bizlerle buluşturuyor. Bu modern Fransız pastanesinin müthiş çikolatalarından, makaronlarından, bezelerinden ve granola gibi sağlıklı lezzetlerinden hemen alıp götürebileceğiniz gibi Paris Brest, Frambuazlı Tartolet, özel yaş pastalar, cheesecake gibi bir çok tatlı ve pastayı da sipariş verebilirsiniz.
Seyyahların gözüyle Adana
Ticaret yollarının üzerinde yer almasından dolayı Adanada bir çok gezginin uğradığı bir yer olmuştur.
El-Gazzi Arap seyyah 1500'lü yıllarda Adana'ya yaptığı ziyaretlerde, Seyhan nehrinin akışını, çöreklenmiş bir yılana benzetir.
Müze Kartı Geçerli Rezervasyon Gerektirmez Açık Alan Bisiklet Yolu Engelli Rampası Rezervasyon